Gebitsverzorging

De zorg voor het gebit en tandvlees van uw kat is heel belangrijk en wordt vaak onderschat. Wanneer er geen aandacht aan het gebit wordt besteed, kan dit leiden tot tandvleesaandoeningen (paradontale aandoeningen). Paradontale aandoeningen zijn de meest voorkomende ziekten bij volwassen honden en katten. Ze gaan gepaard met veel pijn en kunnen zelfs aanleiding geven tot ontstekingen in onder andere hart, nieren, lever en longen! 

Helaas laten katten pas in een laat stadium duidelijk klachten zien. De klachten die u kunt opmerken zijn: een sterke geur uit de bek of pijn bij het eten, knoeien met voedsel. Naast het behandelen van gebitsproblemen en tandvleesaandoeningen,  adviseren we u graag over het voorkomen van deze problemen. Het masseren van de wangen is bijvoorbeeld een eenvoudig maar doeltreffend middel om bij de kat tandplakvorming te voorkomen. Middels aangepaste voeding kunen we veel gebitsproblemen voorkomen! 

Wilt u graag weten hoe de conditie van het gebit van uw kat is? Maak dan een afspraak, we adviseren u graag en laten u zien hoe u gebitsproblemen kunt voorkomen.

Let op de actieperiodes waarin de dentalcheck gratis is!