Blog

Blog

Het kan ook de braafste hond overkomen!

Het kan ook de braafste hond overkomen!

Zoë is de liefste hond van de wereld! Maar vanavond even niet. Ook Zoë is soms ondeugend.

Haar baasjes hebben spare ribs gegeten en dat ruikt voor Zoë onweerstaanbaar. Als haar baasjes even niet opletten pikt ze een ribbetje. In de haast bijt ze er nog een keer op, maar dan slikt ze het bot door om te voorkomen dat ze het weer moet afstaan aan haar baasjes. 

Natuurlijk belt het baasje meteen naar onze kliniek. Wat nu? Braken is geen optie. Een doorgebeten rib heeft onvermijdelijk scherpe  kanten. Om deze scherpe kanten nogmaals door de slokdarm terug te sturen geeft grote kans op problemen. Om te voorkomen dat de scherpe kanten de maagwand beschadigen adviseren we thuis direct ontbijtkoek of uitgeplozen katoenen watten in blikvoer te geven. Beide werken inhullend en schermen de scherpe kantjes af.

Daarna komt Zoë ter controle naar de dierenkliniek.  We maken een röntgenfoto, en ja hoor, in de maag zijn er 2 grote stukken rib te zien én nog een aantal splinters. De grote stukken zijn zeker 4-5 cm groot en passen dus niet door de darmen. Dit gaat onherroepelijk problemen geven door verstopping. Er zit dus niets anders op dan de stukjes rib uit de maag te halen. De operatie is geslaagd. Nu maar hopen dat Zoë er iets van geleerd heeft en de volgende keer de heerlijke geur kan weerstaan.

 

Houdt uw hond dus heel goed in de gaten als u gaat barbecueën!

Deel dit blogbericht:
Marte

Blog door Marte Cuppens-Joosten

Ik vind het bijzonder om het vertrouwen van dier en eigenaar te krijgen. Ik zet mij dagelijks in voor de beste zorg voor uw huisdier, met 100 % aandacht voor dier en eigenaar.

Dierenkliniek Velp-Veluwezoom maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK