Blog

Blog

Let op de teken!

Het tekenseizoen is namelijk in volle gang! Momenteel komen er veel honden en katten op het spreekuur met teken vastgezogen aan hun lijf. De meeste tekenbeten worden niet alleen opgelopen in het bos (43%) maar ook in de tuin (31%). Teken zitten veelal in het gras, het liefst op plekken met schaduw. Ze zijn vaak maar heel klein, en dus lastig te spotten, vooral in de vacht van uw dier.

Teken bijten en zuigen bloed. Ze kunnen bacteriën, virussen en andere parasieten overdragen. Bescherming tegen teken is dus niet alleen essentieel voor de diergezondheid, maar ook zeker voor u! Er zijn verschillende middelen op de markt die bescherming bieden te teken. Neem contact met ons op voor het beste middel, toegespitst op uw huisdier.

Naast het geven van anti-tekenmiddelen, is het van groot belang uw dier regelmatig te blijven controleren op teken.

Indien uw dier een teek heeft, verwijder deze met een speciaal daarvoor bedoelde tekenpincet. Pak de teek zo dicht mogelijk op de huid van uw hond om te voorkomen dat de kop blijft zitten. Controleer voordat u de teek weggooit, of de kop ook is verwijderd. Indien de kop toch is blijven zitten, moet deze er uit zweren (vergelijkbaar met een splinter).

Bij ziekteverschijnselen na het oplopen van teken (zoals grote rode schijf rond teken beet, rode urine, braken, koorts, sloomheid etc.) neem direct contact met ons op!

Tot slot bestaat de mogelijkheid om verwijderde teken bij ons in te leveren, waarna wij ze opsturen om te laten bepalen om welke soort teek het gaat.

 

Deel dit blogbericht:

Dierenkliniek Velp-Veluwezoom maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK