Blog

Blog

De dierenarts als datingcoach en relatietherapeut

De dierenarts als datingcoach en relatietherapeut

Er zijn dieren die doodongelukkig zijn zonder een vriendje of vriendinnetje. Anderen zijn juist doodongelukkig met een nieuwe huisgenoot! Honden zijn echte roedeldieren en houden van een hondenmaatje. Als de eigenaar lekker veel beweging en aandacht kan geven is een hondenvriend niet essentieel.

Bij katten werkt het weer anders, die hebben vaak moeite met het delen van hun huis, kattenbak en voerbak. Een kat vind het prima om het enige huisdier te zijn. Binnen huishoudens met meer katten zie ik vaak problemen met zindelijkheid of overmatig poetsgedrag door stress. Met wat aanpassingen in huis en stress verminderende maatregelen kan de relatie gelukkig in veel gevallen verbeteren.  Gelukkig gaat het ook wel eens goed tussen 2 of meer katten! Nestgenoten die bij elkaar blijven hebben de grootste kans van slagen op een stressvrije relatie.

En dan het konijn, die kan echt niet alleen zijn. Wil jij zorgen dat je konijn gelukkig is? Dan is er 1 voorwaarde: een tweede konijn erbij. Een combinatie van een voedster met een rammelaar heeft de grootste kans van slagen, al is het dan wel verstandig te castreren/steriliseren om te voorkomen dat er snel 10 konijntjes het hok moeten delen.

Toch is het bij konijntjes niet altijd liefde op het eerste gezicht. Hierbij een aantal tips om de liefde te doen oplaaien:

  • Laat de konijntjes op veilige afstand wennen aan elkaars geur en aanwezigheid in bijvoorbeeld 2 aparte hokken.
  • En dan komt er een vies werkje : Wrijf met een vochtig wattenstaafje in de plooi naast de anus ( hier zit de unieke geur van het konijn)  van het ene konijn en smeer dit op het hoofd van het andere konijn. Doe dit kruislings. Dit zorgt ervoor dat konijnen de eigen én bekende geur ruiken bij de ander.
  • Zet de konijntjes op neutraal terrein bij elkaar en hou van een afstandje een oogje in het zeil.
  • En dan……..heb wat geduld. En ze leefden nog lang en gelukkig…….
Deel dit blogbericht:
Marte

Blog door Marte Cuppens-Joosten

Ik vind het bijzonder om het vertrouwen van dier en eigenaar te krijgen. Ik zet mij dagelijks in voor de beste zorg voor uw huisdier, met 100 % aandacht voor dier en eigenaar.

Dierenkliniek Velp-Veluwezoom maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK