Blog

Blog

Er komen koude winterdagen aan! Onze wintertips voor uw huisdier:

Er komen koude winterdagen aan! Onze wintertips voor uw huisdier:
  • Door centrale verwarming is het binnen lekker warm en behaaglijk, daarom krijgen de meeste honden geen dikke wintervacht meer. Toch is de eigen bontjas vaak warm genoeg voor een frisse winterwandeling. Een jasje of dekje is aan te raden bij een honden met en dunne korte vacht, oudere of zieke dieren. Ga nooit de vrieskou in als uw hond nat is.
  • Vriest het flink en is er op de wegen gestrooid met zout? Smeer dan de tussenteenhuid in met vaseline om irritatie aan de voetzolen te voorkomen.  Spoel de vaseline er met thuiskomst af met lauw water en droog de voetjes daarna af.
  • Let op dat uw hond het ijs niet op springt!
  • Katten kunnen prima naar buiten in de winter! Zorg wel dat ze altijd naar binnen kunnen vluchten als het té koud wordt. Dus zorg voor een kattenluik of een beschut plekje in het tuinhuisje. Zorg ook dat er altijd vers water klaar staat. Het water buiten is vaak veranderd in ijs.
  • Kijk altijd goed op en onder uw auto voordat u vertrekt. Katten zijn in de winter dol op een warm motorblok en kruipen er op of onder!
  • Konijnen die buiten zitten moeten in ieder geval een nachthok hebben dat niet direct op de grond staat en beschermd tegen de wind en regen/sneeuw.  
  • In de winter (en trouwens ook in de zomer) is een konijnenmaatje essentieel! Met z’n tweetjes kunnen konijnen beter op temperatuur blijven dan alleen.
  • Geef uw konijn een dikke laag stro en ververs het drinkwater meerdere malen per dag om bevriezing te voorkomen. Wilt u uw konijn echt verwennen op een koude winteravond? Leg dan een frisdrankfles met warm water en een handdoekje er omheen in het hok.
Deel dit blogbericht:
Marte

Blog door Marte Cuppens-Joosten

Ik vind het bijzonder om het vertrouwen van dier en eigenaar te krijgen. Ik zet mij dagelijks in voor de beste zorg voor uw huisdier, met 100 % aandacht voor dier en eigenaar.

Dierenkliniek Velp-Veluwezoom maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK