Blog

Blog

Hond Herfst Noten!

Na een heerlijke zonnige septembermaand is de herfst nu echt op komst. Tijd voor heerlijke frisse herfstwandelingen! De bladeren vallen en de noten ook……

Dan is het toch even opletten geblazen met de noten. Zeker puppies hebben de neiging om alles in de bek te pakken! Zo ook een puppy van 7 maanden die ik vorig jaar herfst op mijn zaterdagochtend spreekuur kreeg. De anders zo ondernemende en speelse pup was nu tam en vooral heel misselijk. 

Alles wat erin ging, kwam er helaas even hard door braken weer uit.

Een röntgenfoto en goed voelen, bevestigen mijn verdenking. Er zit iets kleins ronds vast in de dunne darm. Dan is er maar één optie om ergere narigheid te voorkomen: opereren, en wel zo snel mogelijk! Als er langdurig iets klem zit in de darm bestaat er het risico dat er ernstige beschadiging van de darmwand ontstaat, dat kan leiden tot een perforatie ( een gaatje in de darm). Een perforatie is levensbedreigend voor het dier!

De operatie is gelukkig goed verlopen, de stoere pup herstelt snel en krijgt weer volop praatjes! Zoals de eigenaar dat van haar gewend is.

En wat kwam er nu uit de dunne darm? Een flinke eikel! Bij grote honden kunnen deze de darmen nog wel passeren ( walnoten niet!), maar bij een hondje van 5 kilo loopt het muurvast in de dunne darm. 

Deel dit blogbericht:
Marte

Blog door Marte Cuppens-Joosten

Ik vind het bijzonder om het vertrouwen van dier en eigenaar te krijgen. Ik zet mij dagelijks in voor de beste zorg voor uw huisdier, met 100 % aandacht voor dier en eigenaar.

Dierenkliniek Velp-Veluwezoom maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK