Amfibieën en reptielen

Wij hebben ruime ervaring met de zogenaamde "eerstelijns zorg"  van reptielen en amfibieën. Mocht uw dier specialistische zorg nodig hebben, dan zorgen wij voor verwijzing naar de beste reptielenspecialisten. 

Bij deze dieren is het erg belangrijk te realiseren dat ze hier in een omgeving leven die per se niet hun normale leefomgeving is. Dit heeft consequenties. Doordat ze in Nederland veel minder zon krijgen dan in hun natuurlijke leefomgeving, kunnen ze bijvoorbeeld een tekort aan vitamine D ontwikkelen wat hun calciumhuishouding negatief beïnvloedt.  Naast huisvesting is de voeding een duidelijk punt van aandacht. Wanneer deze zaken niet optimaal geregeld zijn neemt de weerstand af en krijgen infecties een kans.

Er zijn een paar bijzonderheden die je als trotse bezitter van deze speciale dieren moet kennen. Ook op de site van het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren staat nuttige informatie.

Vele afwijkingen bij reptielen komen voort uit een verkeerde huisvesting of verkeerde voeding. Daarom willen we de belangrijkste punten in voeding en huisvesting op deze site benoemen.

 

LET OP: Voor de veiligheid van ons personeel behandelen wij geen giftige dieren.