Huisdier van de maand

November 2016: Gijs

'Labradoodle Gijs.
Gijs is op 5 maart 2016 geboren. Sindsdien is hij uitgegroeid tot een lief, vrolijk en aanhankelijk baasje. Soms is hij even een Gremlin, maar dat hoort bij de pubertijd. Ook het kammen van de fleece vacht valt niet altijd mee. Het uitlaten op de Rozendaalse Hei, vooral met zijn vriendjes van Ruby’s Hondenuitlaatservice-je, is zijn lust en zijn leven. Een tijdje geleden heeft Gijs een siliconen bakvormpje ingeslikt. Dat was opereren bij Dierenkliniek Velp, enkele weken een rompertje dragen en aangepast voer eten. Hiervan is hij gelukkig snel en goed hersteld. Gijs is weer even vrolijk en enthousiast als voorheen en speelt weer bijna dagelijks met zijn vriendjes.

SEPTEMBER 2016: PIP

Op 19 juni 2016 ben ik geboren en heet Pip Ik ben een lief ,klein en ondeugend hondje, dat graag met de 2 poezen speelt.
Als ik naar buiten moet ga ik netjes bij achter deur staan blaffen .
Graag ga ik bij mijn vrouwtje in de benche achter op de fiets na het bos
om te wandelen .Kortom ik ben leuk klein ventje.

Augustus 2016: Moko

Moko is onze dondersteen. Zijn naam komt oorspronkelijk uit het Maori en is voluit Mokopuna. Het betekent "kleinkind" of "klein kind" We hebben hem zo genoemd omdat hij onze kleinste is. Naast onze andere kat Daan, van 5 kilo. Moko denkt soms dat hij de grootste is en is nergens bang voor en heeft energie voor 10. Hij springt en klimt overal op, onder en tussen. Zoals dat ook wel hoort bij een boefje van nu net 3 maanden.

JULI 2016: Muffin

Muffin is een lieve kater van vier jaar. Hij houdt van slapen, oormassages en op zijn buik geaaid worden. Spelen met de hengel of op de tablet vindt hij ook leuk, als het maar niet te snel gaat. Sinds juni heeft Muffin twee nieuwe huisgenootjes, Karel en Cato. Hij is hun grote held. Soms wordt hij een beetje moe van ze, maar ze liggen ook vaak samen te slapen of ze wassen elkaar.

Juni 2016: Billy

Dit is Buddy Liet. 
Buddy is onze kleine vrolijke dwergkees waarmee je heerlijk kan knuffelen.
Hij is altijd op zoek naar een speeltje en kan de hele dag door spelen. 
Deze foto is gemaakt op de postbank waar buddy met heel veel plezier naartoe gaat en zich heerlijk vermaakt door te rennen en te spelen.

Mei 2016: Sky

Huisdier van de maand mei is Sky van familie Walraven

 

Sky is geboren op 15 januari 2016 en is al vaak mee geweest naar verschillende evenementen waaronder de Giro Italia die door Arnhem heen kwam waar zij gebombardeerd werd tot Giromascotte. Inmiddels is Sky ook al mee geweest naar het land van de Giro en heeft ze wederom allerlei avonturen meegemaakt zoals voor het eerst kamperen, zwemmen en ook spelen in de sneeuw in de bergen. Sky is een heerlijke dondersteen die zeer ondernemend is net zoals haar baasje en vrouwtje maar ze vind het ook heerlijk om lekker bij je te liggen knuffellen.

April 2016: Lima

Huisdier van de maand april is Lima van fam Broker

'Lima is met kerstmis 2014 geboren en nu al ruim 52 kg. Een brok spieren en onbenulligheid dus dit levert vaak een onhoudbare hond. Gelukkig woont Lima tegen over het bos en losloop gebied en kan ze hier drie keer daags rennen en ravotten met de andere honden die ze daar tegen komt. Van kleine keffende honden houdt ze niet, dan draait ze zo om om naar huis te gaan. Blubber en water zijn favoriet. Kortom Lima lijkt groot en stoer maar is een super, lieve knuffelhond. En ja zelfs naar de dierenarts gaat ze graag!'

Maart 2016: Roest

Huisdier van van maand maart is Roest van de familie Berkvens

Dit is Roest, een ‘stoere’ kater van 1,5 jaar, die in het midden van de stad woont. Eigenlijk een held op sokken, maar dat geeft hij liever niet toe. Roest loopt het liefst door de modder om vervolgens met zijn vieze poten alle witte kozijnen vies te maken. De beste plek in het huis is boven op een laptop, zodat niemand meer kan werken. 

Februari 2016: Xena

Huisdier van de maand februari is  Xena van familie Gronouwe

Xena is een kruising Husky en Malamute. Ze heeft twee verschillende kleuren ogen.
Xena is een hele lieve rustige hond, die heel zachtaardig is en lief voor de kinderen. Ze speelt graag met andere honden. Thuis is ze de baas over onze andere 2 honden. Ze ligt het liefst buiten in de tuin. Wandelen en heerlijk rennen over het Rosendaalse veld vindt ze geweldig!

Januari 2016: Lodewijk

Huisdier van de maand Januari is Lodewijk van de familie Kluit.

Lodewijk is een Brits Korthaar en is nu drie jaar oud (10-11-12).
Is graag bij je in de buurt maar is geen schootkat.
Hij heeft een heel zachtaardig karakter en zal zijn nagels niet snel laten
zien. Heeft een hoog knuffel gehalte en vindt het heerlijk dat je tegen hem
praat en hem kriebelt. Hij is dol op de kinderen. Ligt s'ochtends op de
krant als je hem wilt lezen, ligt op je bureau als je wilt werken en slaapt aan
het voeteneind en verschuift ook niet haha.
Het is een heerlijke, lieve kater en wij kunnen niet meer zonder onze
Lodewijk.

December 2015: Ivy & Marley

Huisdieren van de maand December zijn: Ivy en Marley

Dit zijn Ivy de groene leguaan en Marley de baardagaam, twee totaal verschillende reptiel soorten die je niet snel samen ziet. Deze twee dames kunnen het juist heel goed vinden samen en zijn onafscheidelijk van elkaar.

November 2015: Kaatje

Huisdier van de maand November is: Kaatje van fam Chandon

Kaatje is een slimme, mooie ruwhaar teckelpup van nu 6 maanden oud.
Ze is niet alleen slim en mooi, maar ook heel erg aanhankelijk en speels!
We beleven heel veel plezier aan haar. En wat is het heerlijk om weer met een hond over de hei te kunnen wandelen...
We liggen regelmatig over de grond te rollen met haar, met onze conditie gaat het dus ook heel goed!

Oktober 2015: Spetter

Huisdier van de maand oktober is geworden Spetter van Rubina Mosselman

Spetter is een Duitse herder teef van twee jaar oud. Spetter is een lieve, speelse en sociale hond die vaak meegaat met mijn uitlaat. (als dit het toelaat en ruimte is in mijn bus). Daarnaast is Spetter ook nog een sporthond waar ik mee speur, Appél en pakwerk doe. zolang ze maar bezig kan zijn vindt Spetter het allemaal heel leuk. 

September 2015: Noa

Huisider van de maand september is geworden: Noa van de familie Schuiling

Noa is een kruising labrador/boerenfox. Ze is erg lief en aanhankelijk en heeft de karaktertrekken van beide rassen. Noa is gek op andere dieren en mensen. Zo hebben we nu een nestje kittens in huis die zij met liefde verzorgd. Soms is ze daar een beetje te enthousisiast in en moeten we haar een beetje afremmen. Het is een echte knuffel waar we nog heel veel plezier aan zullen beleven.

Augustus 2015:Lambik

Huisdier van de maand Augustus is geworden Lambik van de familie Sas.

Wij willen graag onze kat Lambik ( 16 jaar ) opgeven als huisdier van de maand, omdat hij een hele lieve kat is. Hij is gek op aandacht en hij komt er altijd gezellig bij zitten. Wij zijn heel blij dat ie nog bij ons is, omdat er een tijdje geleden een tumor is weggehaalt, waar we net op tijd bij waren. Verder heeft hij ook veel last van zijn nieren en zijn gebit. Maar we zouden hem echt niet kunnen missen!

Juli 2015: Sam

Huisdier van de maand juli is Sam. Zeg nou zelf, hij verdient het toch

Juni 2015: Rex

Behalve honden en katten behandelen we ook reptielen en vogels in onze kliniek. Vandaar dat deze maand huisdier van de maand rex de baardagaam geworden is. Baardagamen bestaan in verschillende genetische varianten zijn. De afgebeelde genetische slag is een Orange Hypo Translucent Leatherback. Voor meer informatie over baardagamen en de verschillende genetische varianten of beschikbare jongen van een betrouwbare kweker kijk op www.worldofdragons.nl Voor goede informatie over het houden van reptielen kunt u kijken op www.licg.nl

Maart 2015: Morse

Huisdier van de maand Maart is geworden Morse. Morse is een Nova Scotia Duck Toller retriever.

Morse is een ontzettend actieve Toller reu van ruim 2 jaar oud. Zijn grootste hobby’s zijn eten, achter een bal aan rennen, zwemmen en knuffelen. Het eten is met afstand favoriet. Hij is een tijdje terug erg ziek geweest, maar door de goede zorgen van de kliniek er gelukkig weer helemaal bovenop gekomen!

April 2015: Wally

Huisdier van de maand april is Wally. Wally komt uit het buitenland, heeft allerlei infecties meegemaakt. Nu gaat het helemaal goed met hem. Favoriete plekje is bij zijn baasje in de trui als zijn baasje aan het schilderen is.

Februari 2015: Bink en Isis

Huisdieren van de maand februari zijn geworden: Bink en Isis. Deze mooie foto is gemaakt op Valentijnsdag en daarom erg toepasselijk voor de maand februari.

Bink & Isis zijn sinds mei 2014 vriendje en vriendinnetje. In het begin moesten ze niks van elkaar weten, maar tegenwoordig beschermen ze elkaar voor alles.

Januari 2015: Bonchie

Dit is Bonchie, huisdier van de maand januari. Bonchie speelt graag met Kyra, een schnauzer die hij al van pup af kent.

December 2014: Dobby en Ziva

De ratjes Dobby en Ziva. Dobby en Ziva zijn ratjes van ongeveer anderhalf jaar oud. Dobby (links) is een klein, snel en acrobatisch ratje. Ziva (rechts) is een groot, lui en knuffel ratje. Ze zijn vaak uit de kooi en lopen dan op de bank, op ons en op de grond. Ze houden ervan om in je shirt te zitten. Net zoals veel ratten kunnen ze ook goed ver springen en knagen ze de nodige dingen kapot. Ze zijn heel nieuwsgierig. Ze luisteren zelfs naar hun eigen naam.

November 2014: Soul en Jazz

Deze maand zijn Soul en Jazz huisdieren van de maand geworden. Soul&Jazz zijn sinds 19 november woonachtig in Arnhem Schaarsbergen. Ze zijn geboren op 26 augustus 2014 en nu dus 3 maanden oud. Soul is een stoere kater en doet gewoon alles zonder nadenken. Groot sterk, eerlijk en direct en wat een mannetje. Jazz is z’n zus en kijkt beter om zich heen, heeft precies in de gaten hoe het zit. Slim katje deze dame. Op de foto rechts ziet u Soul, sterk, fier en een knapperd om te zien. Die ogen. Maar links ligt Jazz, schijnbaar onderworpen in haar rol. maar zij trekt aan de touwtjes. Net als bij ons.

Oktober 2014: Marieluca en Labarrischa

Huisdieren van de maand oktober zijn geworden: Marieluca en Labarrischa.

Labarrischa is de oudste (net 2 jaar geworden) en een heel lief Rottweiler teefje voor zowel mens als dier. Voorzichtig, bang dat ze wat verkeerd doet. Ook erg zorgzaam voor de jongste Marieluca (ook een Rottweiler teefje).

Marieluca is totaal anders en misschien is dat ook wel de reden dat ze ontzettend goed met elkaar overweg kunnen. Waar de één is , is de ander. Marieluca is de spring in het veld. Zij moet nog één jaar worden. Alles is interessant en moet achteraan gerend worden. Een vlinder, een blaadje etc.

En wat zij het leukste vindt is spelen met haar grote vriendin Labarrischa, die ontzettend veel geduld met haar heeft. Je moet er maar tegen kunnen als er naar je staart gehapt wordt of je poten onder je vandaan getrokken worden door die kleine dondersteen Marieluca.

September 2014: Olle

Huisdier van de maand september is geworden: konijntje Olle van de familie Bosman.

Olle heeft een lief en ondeugend karakter. Zijn lievelingsfruit is appel en hij is gek op tomaat. Hij vindt het ook geweldig om op je rug te klimmen als je met hem aan tafel zit haha! En als ik mijn hand in zijn hok steek rent hij eropaf en gaat hij hem helemaal aflikken. Toen we Olle net hadden gingen mijn broertjes en ik met hem aan tafel zitten en toen gaf Olle een klein bijtje in de tepel van mijn kleinste broertje. Dat was hilarisch! Al met al is het een super lief konijntje en ik zou hem voor geen goud kwijt willen!

Augustus 2014: Bono

Huisdier van de maand augustus is geworden Bono van de familie Groenhout. Dit is Bono een Amerikaanse Stafford van bijna 2 jaar jong. Het is een hele lieve sociale hond die zich graag als een clown gedraagt!! Echt een allemansvriend. Hij vindt het heerlijk om bij het weiland door de klei heen te banjeren, na zich te hebben uitgesloofd vind hij het heerlijk om naast je onder het dekentje op de bank in slaap te vallen!

Juli 2014: Spencer & Higgins

Huisdieren van de maand Juli zijn geworden Spencer en Higgins van de familie Jansen-Wilbers.

Higgins ( voluit: Donchavél Cameleon Higgins) en Spencer ( voluit: Rendezvous Spencer) zijn van het ras Petit basset griffon vendéen. Dit ras is afkomstig uit Frankrijk. Het zijn jachthonden die gebruikt worden bij de jacht op klein wild. hierdoor zijn het gepassioneerde honden, ook tijdens de dagelijkse wandeling. Je herkent ze aan de jachtblaf. Slaafs zijn de honden evenmin, ze hebben een sterke eigen wil en luisteren alleen als zij daar zin in hebben, dat maakt ze ook weer erg ondeugend. verder zijn het vriendelijke, enthousiaste clowns we hebben ontzettend veel plezier met deze 2 knaapjes. Higgins is de stoere senior van de twee, en de grote “broer” van spencer. spencer daagt graag andere hondjes ui, maar als t er op aan komt lost Higgins het voor hem op. Higgins en Spencer verrijken ons leven, het zijn onze 2 zonnestraaltjes.