Blog

Blog

Ik ga op vakantie en ik neem mee.......mijn hond, mijn kat?!

‘Ja, ik breng Max naar het pension’
Dan is er naast de standaard vaccinaties ook een aanvullende vaccinatie nodig. Deze Bordetella vaccinatie moet minimaal 3 dagen voor aankomst in het pension gegeven worden (sommige pensions eisen een vaccinatie 2 of 3 weken van tevoren).

‘Ja, ik neem Max mee op vakantie’
Houd u dan rekening met strikte regels voor honden, katten en fretten. Deze verschillen per land. U kunt de regels van uw vakantieland vinden op  www.licg.nl onder “praktisch” en vervolgens “reizen en vakantie”.

De standaard eisen zijn:

  • Europees paspoort.
  • Identificatiechip.
  • Rabiës (hondsdolheid) vaccinatie, minimaal 3 weken voor vertrek.

Per land kunnen er aanvullende eisen zijn, zoals een bloedonderzoek dat maanden voor vertrek gedaan moet worden of ontwormen voor vertrek met een verklaring van uw dierenarts. Gaat u met het vliegtuig op vakantie? Neem dan contact op met de luchtvaartmaatschappij over aanvullende regels en adviezen.

Deel dit blogbericht: