Blog

Blog

Vaccineren op maat, ieder dier is uniek!

Door uw hond of kat te laten titeren, kunnen we zien of uw dier nog voldoende bescherming heeft tegen bepaalde virusziektes waar hij/zij in het verleden voor is gevaccineerd. We meten namelijk de hoeveelheid beschermende afweerstoffen tegen een ziekteverwekker in het bloed. Het grote voordeel hiervan is dat we hierdoor ‘op maat’ kunnen vaccineren en overbodig vaccineren voorkomen.

Binnen Dierenkliniek Velp-Veluwezoom bespreken we altijd het voor uw dier beste vaccinatieadvies met als leidraad de dagelijkse gewoonten én vakantie gewoonten van uw huisdier. We passen de vaccinatie’s voor uw dier aan op beschermingsduur van elk vaccin én de individuele beschermingsbehoefte. Door te titeren kunnen we nog een stapje verder gaan. Uw dier is uniek en dus kan de beschermingsduur na vaccinatie afwijken van het gemiddelde.

Helaas is dit titeren nog niet voor alle ziekten even betrouwbaar. Het titeren heeft wel een grote betrouwbaarheid voor hondenziekte, parvo en hepatitis bij de hond. Deze vaccinatie geeft een gemiddelde beschermingsduur van 3 jaar. Na deze 3 jaar kan een titerbepaling ons vertellen of de vaccinatie herhaald moet worden, of dat we dit nog even kunnen uitstellen. Titeren voor de Ziekte van Weil bij de hond en niesziekte bij de kat is nog te onbetrouwbaar om hier een goed advies aan te verbinden. Deze vaccinatie’s zullen bij de meeste dieren jaarlijks gegeven moeten worden voor een goede bescherming.

Kortom, ieder dier is anders, dus voor elk dier geven wij een uniek vaccinatieadvies! Wilt u uw hond laten “titeren”, neem dan contact op met onze praktijk voor het maken van een afspraak: 026-3647260.

Deel dit blogbericht:
Marte

Blog door Marte Cuppens-Joosten

Ik vind het bijzonder om het vertrouwen van dier en eigenaar te krijgen. Ik zet mij dagelijks in voor de beste zorg voor uw huisdier, met 100 % aandacht voor dier en eigenaar.