Actualiteiten

« Terug naar overzicht

Week van het konijn

Vaccineren bij konijnen

Myxomatose en RHD 1+2 zijn gevaarlijke konijnen ziektes, waar gelukkig tegen gevaccineerd kan worden. Konijnen kunnen geïnfecteerd raken door muggen, vlooien, direct of indirect (bv. besmet gras of paardenbloemen, besmette aarde onder schoeisel) contact met besmette konijnen.
Beide ziektes verlopen vaak dodelijk als een konijn er niet tegen beschermd is.
Gelukkig kan er tegen deze ziektes gevaccineerd worden.

Voeding
Konijnen moeten altijd volop en onbeperkt hooi ter beschikking hebben. Daarnaast adviseren wij een vezelrijke brokken, 2 x daags een kleine portie van 20 gram per kg lichaamsgewicht van het konijn. Wij zijn geen voorstander van gemengde voeding omdat konijnen dan vaak selectief eten en zo te weinig voedingsstoffen binnen krijgen. Naast hooi en brok mag er een kleine portie groenvoer gegeven worden. Zo zorgt u voor een goed darmgezondheid van uw konijn en voorkomt u diarree.
Tijdens de week van het konijn in onze praktijk  ontvangt u een proefverpakking voor uw konijn.

Parasieten preventie
Myiasis (madenziekte) wordt veroorzaakt door vliegen. Wees daarom vooral in de zomermaanden alert op de aanwezigheid van vliegen in de buurt van uw konijn. De vliegen leggen hun eieren in vieze haren of wanneer het konijn plakpoep heeft. Kijk dus iedere dag uw konijn onder de staart om te controleren of er geen ontlasting aan de vacht bij de anus gekleefd zit. Konijnen die toch risico lopen op myasis kunnen ingesprayd worden  met een speciaal middel om de vliegen af weren. De spray doodt ook de maden op het konijn.

Maak snel een afspraak voor een kosteloze konijnencheck tijdens de week van het konijn!
Tijdens deze afspraak kijken wij uw konijn van het puntje van de neus tot het puntje van de staart grondig na. U kunt al uw konijnenvragen stellen.
U kunt telefonisch een afspraak inplannen of online via: Vetstoria   
Team Dierenkliniek Velp-Veluwezoom.

In de week van het konijn ontvangt u 10% korting op de vaccinatie, voeding en parasieten bestrijding.
 

 

Lees verder